Iduna - Az Iduna név jelentése, Iduna névnapjai, Iduna név becézése és más érdekességek:

● Az Iduna név eredete: germán

● Az Iduna név jelentése:

megújulás ( az örök ifjúság istennőjének nevéből. )

● Az Iduna név becézése / Iduna becenevei:

Idu, Iduska, Iduka, Iduci, Duna, Dunci

● Iduna névnapja:

május 5.május 6.május 8.
● Az Iduna név típusa: I betűs női név / lánynév
● Az Iduna név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Iduna névről? Görgess lejjebb!
Az Iduna az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Iduna névről

● Az Iduna név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Iduna név számmisztikai elemzése:
I ( 9 ) + D ( 4 ) + U ( 3 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 22 ( 2 + 2 )
Az Iduna névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● Az Iduna név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Iduna név ? Jó helyen jársz!
Az Iduna: 5 betűből álló női név / lánynév
Az Iduna név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Iduna név magánhangzói: A, I, U,
Az Iduna név mássalhangzói: D, N,
Az Iduna név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Iduna névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Iduna névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 119 db I betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 39 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
I betűs női nevek / lánynevek listája I betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Iduna névvel kapcsolatban. az Iduna név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Iduna név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Iduna név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Iduna névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Iduna név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Iduna nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Iduna névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!