Hortenzia - A Hortenzia név jelentése, Hortenzia névnapjai, Hortenzia név becézése és más érdekességek:

● A Hortenzia név eredete: latin

● A Hortenzia név jelentése:

A Hortensius római nemzetségnévből

● A Hortenzia név becézése / Hortenzia becenevei:

Tenzi, Tenzike, Tenzia, Horti, Hortus, Hortika

● Hortenzia névnapja:

június 1.november 17.
● A Hortenzia név típusa: H betűs női név / lánynév
● A Hortenzia név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Hortenzia névről? Görgess lejjebb!
A Hortenzia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Hortenzia névről

● A Hortenzia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Hortenzia név számmisztikai elemzése:
H ( 8 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) + E ( 5 ) + N ( 5 ) + Z ( 8 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 53 ( 5 + 3 )
A Hortenzia névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Hortenzia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Hortenzia név ? Jó helyen jársz!
A Hortenzia: 9 betűből álló női név / lánynév
A Hortenzia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Hortenzia név magánhangzói: A, E, I, O,
A Hortenzia név mássalhangzói: H, N, R, T, Z,
A Hortenzia név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

A Hortenzia névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Hortenzia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 165 db H betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 90 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
H betűs női nevek / lánynevek listája H betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Hortenzia névvel kapcsolatban. a Hortenzia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Hortenzia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Hortenzia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Hortenzia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Hortenzia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Hortenzia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Hortenzia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!