Filoména - A Filoména név jelentése, Filoména névnapjai, Filoména név becézése és más érdekességek:

● A Filoména név eredete: görög

● A Filoména név jelentése:

szeretett ( A Filomén férfinév női párja. )

● A Filoména név becézése / Filoména becenevei:

Filo, Filus, Ména, Ménka, Méncsi, Loména

● Filoména névnapja:

augusztus 11.november 29.
● A Filoména név típusa: F betűs női név / lánynév
● A Filoména név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Filoména névről? Görgess lejjebb!
A Filoména az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Filoména névről

● A Filoména név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Filoména név számmisztikai elemzése:
F ( 6 ) + I ( 9 ) + L ( 3 ) + O ( 6 ) + M ( 4 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 39 ( 3 + 9 ) = 12 ( 1 + 2 )
A Filoména névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Filoména név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Filoména név ? Jó helyen jársz!
A Filoména: 8 betűből álló női név / lánynév
A Filoména név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Filoména név magánhangzói: A, É, I, O,
A Filoména név mássalhangzói: F, L, M, N,
A Filoména név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

A Filoména névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Filoména névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 127 db F betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 77 női név / lány név és 50 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
F betűs női nevek / lánynevek listája F betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Filoména névvel kapcsolatban. a Filoména név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Filoména név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Filoména név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Filoména névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Filoména név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Filoména nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Filoména névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!