Olimpia - Az Olimpia név jelentése, Olimpia névnapjai, Olimpia név becézése és más érdekességek:

● Az Olimpia név eredete: görög

● Az Olimpia név jelentése:

égi, mennyei, isteni, Olümposz hegyéről való

● Az Olimpia név becézése / Olimpia becenevei:

Oli, Olika, Limpi, Pia, Pius, Impi

● Olimpia névnapja:

december 17.
● Az Olimpia név típusa: O betűs női név / lánynév
● Az Olimpia név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Olimpia névről? Görgess lejjebb!
Az Olimpia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Olimpia névről

● Az Olimpia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Olimpia név számmisztikai elemzése:
O ( 6 ) + L ( 3 ) + I ( 9 ) + M ( 4 ) + P ( 7 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 39 ( 3 + 9 ) = 12 ( 1 + 2 )
Az Olimpia névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● Az Olimpia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Olimpia név ? Jó helyen jársz!
Az Olimpia: 7 betűből álló női név / lánynév
Az Olimpia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Olimpia név magánhangzói: A, I, O,
Az Olimpia név mássalhangzói: L, M, P,
Az Olimpia név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

Az Olimpia névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Olimpia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 82 db O betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 33 női név / lány név és 49 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
O betűs női nevek / lánynevek listája O betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Olimpia névvel kapcsolatban. az Olimpia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Olimpia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Olimpia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Olimpia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Olimpia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Olimpia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Olimpia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!