Oktávia - Az Oktávia név jelentése, Oktávia névnapjai, Oktávia név becézése és más érdekességek:

● Az Oktávia név eredete: latin

● Az Oktávia név jelentése:

nyolcadik ( gyermek )

● Az Oktávia név becézése / Oktávia becenevei:

Via, Vius, Viuka, Oktica, Távika, Távica

● Oktávia névnapja:

április 15.augusztus 6.
● Az Oktávia név típusa: O betűs női név / lánynév
● Az Oktávia név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Oktávia névről? Görgess lejjebb!
Az Oktávia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Oktávia névről

● Az Oktávia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Oktávia név számmisztikai elemzése:
O ( 6 ) + K ( 2 ) + T ( 2 ) + Á ( 1 ) + V ( 4 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 25 ( 2 + 5 )
Az Oktávia névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● Az Oktávia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Oktávia név ? Jó helyen jársz!
Az Oktávia: 7 betűből álló női név / lánynév
Az Oktávia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Oktávia név magánhangzói: A, Á, I, O,
Az Oktávia név mássalhangzói: K, T, V,
Az Oktávia név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

Az Oktávia névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Oktávia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 82 db O betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 33 női név / lány név és 49 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
O betűs női nevek / lánynevek listája O betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Oktávia névvel kapcsolatban. az Oktávia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Oktávia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Oktávia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Oktávia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Oktávia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Oktávia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Oktávia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!