Oriána - Az Oriána név jelentése, Oriána névnapjai, Oriána név becézése és más érdekességek:

● Az Oriána név eredete: latin

● Az Oriána név jelentése:

Uria városából való, aranyos ( leány )

● Az Oriána név becézése / Oriána becenevei:

Ori, Orika, Orci, Riána, Ria, Ánka

● Oriána névnapja:

június 7.szeptember 17.
● Az Oriána név típusa: O betűs női név / lánynév
● Az Oriána név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Oriána névről? Görgess lejjebb!
Az Oriána az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Oriána névről

● Az Oriána név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Oriána név számmisztikai elemzése:
O ( 6 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 31 ( 3 + 1 )
Az Oriána névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● Az Oriána név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Oriána név ? Jó helyen jársz!
Az Oriána: 6 betűből álló női név / lánynév
Az Oriána név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Oriána név magánhangzói: A, Á, I, O,
Az Oriána név mássalhangzói: N, R,
Az Oriána név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

Az Oriána névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Oriána névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 82 db O betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 33 női név / lány név és 49 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
O betűs női nevek / lánynevek listája O betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Oriána névvel kapcsolatban. az Oriána név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Oriána név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Oriána név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Oriána névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Oriána név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Oriána nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Oriána névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!