Károly - A Károly név jelentése, Károly névnapjai, Károly név becézése és más érdekességek:

● A Károly név eredete: magyar

● A Károly név jelentése:

derék ember, szabad férfi, legény, paraszt

● A Károly név becézése / Károly becenevei:

Karcsi, Karcsika, Karesz, Károlyka, Árcsi,

● Károly névnapja:

január 28.március 2.szeptember 27.november 4.
● A Károly név típusa: K betűs férfi név / fiúnév
● A Károly név előfordulási gyakorisága: Gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Károly névről? Görgess lejjebb!
A Károly az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Károly névről

● A Károly név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Károly név számmisztikai elemzése:
K ( 2 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + O ( 6 ) + L ( 3 ) + Y ( 7 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Károly névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Károly név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Károly név ? Jó helyen jársz!
A Károly: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Károly név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Károly név magánhangzói: Á, O,
A Károly név mássalhangzói: LY, K, R,
A Károly név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Károly névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Károly névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 280 db K betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 135 női név / lány név és 145 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
K betűs női nevek / lánynevek listája K betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Károly névvel kapcsolatban. a Károly név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Károly név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Károly név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Károly névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Károly név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Károly nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Károly névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!