Gyöngyvér - A Gyöngyvér név jelentése, Gyöngyvér névnapjai, Gyöngyvér név becézése és más érdekességek:

● A Gyöngyvér név eredete: magyar

● A Gyöngyvér név jelentése:

gyöngytestvér ( Arany János névalkotása a Gyöngy névből )

● A Gyöngyvér név becézése / Gyöngyvér becenevei:

Gyöngyi, Gyöngyike, Gyöngy, Öngyi, Öngyusz

● Gyöngyvér névnapja:

május 26.október 23.január 8.
● A Gyöngyvér név típusa: G betűs női név / lánynév
● A Gyöngyvér név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Gyöngyvér névről? Görgess lejjebb!
A Gyöngyvér az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Gyöngyvér névről

● A Gyöngyvér név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Gyöngyvér név számmisztikai elemzése:
G ( 7 ) + Y ( 7 ) + Ö ( 7 ) + N ( 5 ) + G ( 7 ) + Y ( 7 ) + V ( 4 ) + É ( 5 ) + R ( 9 ) = 58 ( 5 + 8 ) = 13 ( 1 + 3 )
A Gyöngyvér névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Gyöngyvér név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Gyöngyvér név ? Jó helyen jársz!
A Gyöngyvér: 9 betűből álló női név / lánynév
A Gyöngyvér név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
A Gyöngyvér név magánhangzói: É, Ö,
A Gyöngyvér név mássalhangzói: GY, N, R, V,
A Gyöngyvér név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Gyöngyvér névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Gyöngyvér névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 126 db G betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 56 női név / lány név és 70 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
G betűs női nevek / lánynevek listája G betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Gyöngyvér névvel kapcsolatban. a Gyöngyvér név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Gyöngyvér név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Gyöngyvér név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Gyöngyvér névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Gyöngyvér név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Gyöngyvér nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Gyöngyvér névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!