Gesztenye - A Gesztenye név jelentése, Gesztenye névnapjai, Gesztenye név becézése és más érdekességek:

● A Gesztenye név eredete: magyar

● A Gesztenye név jelentése:

gesztenye

● A Gesztenye név becézése / Gesztenye becenevei:

Geszti, Gesztus, Tenyi, Tenyike, Tenyécske, Gesztenyécske

● Gesztenye névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Gesztenye név típusa: G betűs női név / lánynév
● A Gesztenye név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Gesztenye névről? Görgess lejjebb!
A Gesztenye az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Gesztenye névről

● A Gesztenye név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Gesztenye név számmisztikai elemzése:
G ( 7 ) + E ( 5 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + T ( 2 ) + E ( 5 ) + N ( 5 ) + Y ( 7 ) + E ( 5 ) = 45 ( 4 + 5 )
A Gesztenye névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Gesztenye név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Gesztenye név ? Jó helyen jársz!
A Gesztenye: 9 betűből álló női név / lánynév
A Gesztenye név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
A Gesztenye név magánhangzói: E,
A Gesztenye név mássalhangzói: NY, SZ, G, T,
A Gesztenye név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Gesztenye névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Gesztenye névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 127 db G betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 57 női név / lány név és 70 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
G betűs női nevek / lánynevek listája G betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Gesztenye névvel kapcsolatban. a Gesztenye név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Gesztenye név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Gesztenye név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Gesztenye névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Gesztenye név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Gesztenye nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Gesztenye névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!