Gréti - A Gréti név jelentése, Gréti névnapjai, Gréti név becézése és más érdekességek:

● A Gréti név eredete: görög - latin

● A Gréti név jelentése:

gyöngy ( A Margaréta, Margit önállósult becézője. )

● A Gréti név becézése / Gréti becenevei:

Grétus, Gréta, Grétike, Grétuka

● Gréti névnapja:

január 28.február 22.
● A Gréti név típusa: G betűs női név / lánynév
● A Gréti név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Gréti névről? Görgess lejjebb!
A Gréti az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Gréti névről

● A Gréti név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Gréti név számmisztikai elemzése:
G ( 7 ) + R ( 9 ) + É ( 5 ) + T ( 2 ) + I ( 9 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Gréti névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Gréti név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Gréti név ? Jó helyen jársz!
A Gréti: 5 betűből álló női név / lánynév
A Gréti név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
A Gréti név magánhangzói: É, I,
A Gréti név mássalhangzói: G, R, T,
A Gréti név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Gréti névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Gréti névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 126 db G betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 56 női név / lány név és 70 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
G betűs női nevek / lánynevek listája G betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Gréti névvel kapcsolatban. a Gréti név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Gréti név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Gréti név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Gréti névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Gréti név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Gréti nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Gréti névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!