Ifigénia - Az Ifigénia név jelentése, Ifigénia névnapjai, Ifigénia név becézése és más érdekességek:

● Az Ifigénia név eredete: görög ( mitológiai )

● Az Ifigénia név jelentése:

erősnek született

● Az Ifigénia név becézése / Ifigénia becenevei:

Ifi, Ifus, Ifke, Géni, Nia, Nius, Niuska

● Ifigénia névnapja:

szeptember 21.
● Az Ifigénia név típusa: I betűs női név / lánynév
● Az Ifigénia név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ifigénia névről? Görgess lejjebb!
Az Ifigénia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ifigénia névről

● Az Ifigénia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ifigénia név számmisztikai elemzése:
I ( 9 ) + F ( 6 ) + I ( 9 ) + G ( 7 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 51 ( 5 + 1 )
Az Ifigénia névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● Az Ifigénia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ifigénia név ? Jó helyen jársz!
Az Ifigénia: 8 betűből álló női név / lánynév
Az Ifigénia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Ifigénia név magánhangzói: A, É, I,
Az Ifigénia név mássalhangzói: F, G, N,
Az Ifigénia név szótagszáma: 5 szótagú női név / lánynév

Az Ifigénia névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Ifigénia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 119 db I betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 39 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
I betűs női nevek / lánynevek listája I betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ifigénia névvel kapcsolatban. az Ifigénia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ifigénia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ifigénia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ifigénia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ifigénia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ifigénia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ifigénia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!