Oxána - Az Oxána név jelentése, Oxána névnapjai, Oxána név becézése és más érdekességek:

● Az Oxána név eredete: görög - orosz

● Az Oxána név jelentése:

vendégszerető ( A Xénia orosz formájából. )

● Az Oxána név becézése / Oxána becenevei:

Oxi, Oxika, Xána, Xéni, Xánika

● Oxána névnapja:

január 24.július 30.
● Az Oxána név típusa: O betűs női név / lánynév
● Az Oxána név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Oxána névről? Görgess lejjebb!
Az Oxána az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Oxána névről

● Az Oxána név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Oxána név számmisztikai elemzése:
O ( 6 ) + X ( 6 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 19 ( 1 + 9 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Oxána névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Oxána név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Oxána név ? Jó helyen jársz!
Az Oxána: 5 betűből álló női név / lánynév
Az Oxána név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
Az Oxána név magánhangzói: A, Á, O,
Az Oxána név mássalhangzói: N, X,
Az Oxána név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Oxána névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Oxána névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 82 db O betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 33 női név / lány név és 49 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
O betűs női nevek / lánynevek listája O betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Oxána névvel kapcsolatban. az Oxána név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Oxána név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Oxána név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Oxána névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Oxána név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Oxána nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Oxána névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!