Polixénia - A Polixénia név jelentése, Polixénia névnapjai, Polixénia név becézése és más érdekességek:

● A Polixénia név eredete: görög ( mitológiai )

● A Polixénia név jelentése:

vendégszerető

● A Polixénia név becézése / Polixénia becenevei:

Poli, Polcsi, Polka, Xéni, Xénike, Nia, NIus, Nicsi

● Polixénia névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Polixénia név típusa: P betűs női név / lánynév
● A Polixénia név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Polixénia névről? Görgess lejjebb!
A Polixénia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Polixénia névről

● A Polixénia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Polixénia név számmisztikai elemzése:
P ( 7 ) + O ( 6 ) + L ( 3 ) + I ( 9 ) + X ( 6 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 51 ( 5 + 1 )
A Polixénia névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Polixénia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Polixénia név ? Jó helyen jársz!
A Polixénia: 9 betűből álló női név / lánynév
A Polixénia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Polixénia név magánhangzói: A, É, I, O,
A Polixénia név mássalhangzói: L, N, P, X,
A Polixénia név szótagszáma: 5 szótagú női név / lánynév

A Polixénia névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Polixénia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 116 db P betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 69 női név / lány név és 47 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
P betűs női nevek / lánynevek listája P betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Polixénia névvel kapcsolatban. a Polixénia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Polixénia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Polixénia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Polixénia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Polixénia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Polixénia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Polixénia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!