Petrónia - A Petrónia név jelentése, Petrónia névnapjai, Petrónia név becézése és más érdekességek:

● A Petrónia név eredete: latin

● A Petrónia név jelentése:

edzett férfi, kő, szikla, Petronius nemzetségéből származó nő

● A Petrónia név becézése / Petrónia becenevei:

Nia, Nius, Niácska, Petra, Petró, Petronka

● Petrónia névnapja:

május 31.július 13.
● A Petrónia név típusa: P betűs női név / lánynév
● A Petrónia név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Petrónia névről? Görgess lejjebb!
A Petrónia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Petrónia névről

● A Petrónia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Petrónia név számmisztikai elemzése:
P ( 7 ) + E ( 5 ) + T ( 2 ) + R ( 9 ) + Ó ( 6 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 44 ( 4 + 4 )
A Petrónia névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Petrónia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Petrónia név ? Jó helyen jársz!
A Petrónia: 8 betűből álló női név / lánynév
A Petrónia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Petrónia név magánhangzói: A, E, I, Ó,
A Petrónia név mássalhangzói: N, P, R, T,
A Petrónia név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

A Petrónia névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Petrónia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 116 db P betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 69 női név / lány név és 47 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
P betűs női nevek / lánynevek listája P betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Petrónia névvel kapcsolatban. a Petrónia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Petrónia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Petrónia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Petrónia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Petrónia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Petrónia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Petrónia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!