Petúnia - A Petúnia név jelentése, Petúnia névnapjai, Petúnia név becézése és más érdekességek:

● A Petúnia név eredete: magyar

● A Petúnia név jelentése:

petúnia, dohány, tölcsérke ( növény )

● A Petúnia név becézése / Petúnia becenevei:

Nia, Niácska, Petunka, Tunci, Tunka, Petun, Tuni

● Petúnia névnapja:

április 27.június 28.
● A Petúnia név típusa: P betűs női név / lánynév
● A Petúnia név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Petúnia névről? Görgess lejjebb!
A Petúnia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Petúnia névről

● A Petúnia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Petúnia név számmisztikai elemzése:
P ( 7 ) + E ( 5 ) + T ( 2 ) + Ú ( 3 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Petúnia névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Petúnia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Petúnia név ? Jó helyen jársz!
A Petúnia: 7 betűből álló női név / lánynév
A Petúnia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Petúnia név magánhangzói: A, E, I, Ú,
A Petúnia név mássalhangzói: N, P, T,
A Petúnia név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

A Petúnia névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Petúnia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 116 db P betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 69 női név / lány név és 47 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
P betűs női nevek / lánynevek listája P betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Petúnia névvel kapcsolatban. a Petúnia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Petúnia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Petúnia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Petúnia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Petúnia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Petúnia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Petúnia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!