Véta - A Véta név jelentése, Véta névnapjai, Véta név becézése és más érdekességek:

● A Véta név eredete: román

● A Véta név jelentése:

Isten az én esküvésem ( Az Erzsébet név egy formája )

● A Véta név becézése / Véta becenevei:

Véti, Vétus, Vétike, Vétuci, Vétuka, Vétka

● Véta névnapja:

május 24.november 19.
● A Véta név típusa: V betűs női név / lánynév
● A Véta név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Véta névről? Görgess lejjebb!
A Véta az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Véta névről

● A Véta név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Véta név számmisztikai elemzése:
V ( 4 ) + É ( 5 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) = 12 ( 1 + 2 )
A Véta névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Véta név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Véta név ? Jó helyen jársz!
A Véta: 4 betűből álló női név / lánynév
A Véta név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Véta név magánhangzói: A, É,
A Véta név mássalhangzói: T, V,
A Véta név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Véta névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Véta névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 146 db V betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 82 női név / lány név és 64 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
V betűs női nevek / lánynevek listája V betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Véta névvel kapcsolatban. a Véta név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Véta név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Véta név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Véta névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Véta név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Véta nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Véta névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!