Dimitrij - A Dimitrij név jelentése, Dimitrij névnapjai, Dimitrij név becézése és más érdekességek:

● A Dimitrij név eredete: szláv - görög

● A Dimitrij név jelentése:

Dimitra fia

● A Dimitrij név becézése / Dimitrij becenevei:

Dimi, Dimus, Dimkó, Mitri, Mitrike, Mitrus

● Dimitrij névnapja:

október 26.
● A Dimitrij név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dimitrij név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dimitrij névről? Görgess lejjebb!
A Dimitrij az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dimitrij névről

● A Dimitrij név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dimitrij név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + I ( 9 ) + M ( 4 ) + I ( 9 ) + T ( 2 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + J ( 1 ) = 47 ( 4 + 7 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Dimitrij névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Dimitrij név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dimitrij név ? Jó helyen jársz!
A Dimitrij: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dimitrij név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Dimitrij név magánhangzói: I,
A Dimitrij név mássalhangzói: D, J, M, R, T,
A Dimitrij név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Dimitrij névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dimitrij névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 217 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 120 női név / lány név és 97 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dimitrij névvel kapcsolatban. a Dimitrij név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dimitrij név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dimitrij név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dimitrij névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dimitrij név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dimitrij nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dimitrij névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!