Dorion - A Dorion név jelentése, Dorion névnapjai, Dorion név becézése és más érdekességek:

● A Dorion név eredete: görög

● A Dorion név jelentése:

dór férfi ( A Dorián alakváltozata)

● A Dorion név becézése / Dorion becenevei:

Dorus, Dor, Rion, Ri, Ori

● Dorion névnapja:

szeptember 19.
● A Dorion név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dorion név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dorion névről? Görgess lejjebb!
A Dorion az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dorion névről

● A Dorion név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dorion név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + O ( 6 ) + N ( 5 ) = 39 ( 3 + 9 ) = 12 ( 1 + 2 )
A Dorion névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Dorion név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dorion név ? Jó helyen jársz!
A Dorion: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dorion név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Dorion név magánhangzói: I, O,
A Dorion név mássalhangzói: D, N, R,
A Dorion név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Dorion névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dorion névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 217 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 120 női név / lány név és 97 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dorion névvel kapcsolatban. a Dorion név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dorion név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dorion név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dorion névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dorion név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dorion nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dorion névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!