Deli - A Deli név jelentése, Deli névnapjai, Deli név becézése és más érdekességek:

● A Deli név eredete: magyar

● A Deli név jelentése:

daliás, vitéz, deli

● A Deli név becézése / Deli becenevei:

Del, Elus, Delus

● Deli névnapja:

január 5.június 27.
● A Deli név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Deli név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Deli névről? Görgess lejjebb!
A Deli az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Deli névről

● A Deli név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Deli név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) + I ( 9 ) = 21 ( 2 + 1 )
A Deli névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Deli név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Deli név ? Jó helyen jársz!
A Deli: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
A Deli név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Deli név magánhangzói: E, I,
A Deli név mássalhangzói: D, L,
A Deli név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Deli névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Deli névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Deli névvel kapcsolatban. a Deli név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Deli név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Deli név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Deli névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Deli név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Deli nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Deli névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!