Törtel - A Törtel név jelentése, Törtel névnapjai, Törtel név becézése és más érdekességek:

● A Törtel név eredete: török - magyar

● A Törtel név jelentése:

négy nép ( ura ), négy gyermek ( apja )

● A Törtel név becézése / Törtel becenevei:

Töri, Törke, Törike, Törus, Töró, Törő

● Törtel névnapja:

augusztus 4.
● A Törtel név típusa: T betűs férfi név / fiúnév
● A Törtel név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Törtel névről? Görgess lejjebb!
A Törtel az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Törtel névről

● A Törtel név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Törtel név számmisztikai elemzése:
T ( 2 ) + Ö ( 2 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) = 23 ( 2 + 3 )
A Törtel névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Törtel név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Törtel név ? Jó helyen jársz!
A Törtel: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Törtel név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Törtel név magánhangzói: E, Ö,
A Törtel név mássalhangzói: L, R, T,
A Törtel név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Törtel névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Törtel névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 182 db T betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 93 női név / lány név és 89 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
T betűs női nevek / lánynevek listája T betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Törtel névvel kapcsolatban. a Törtel név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Törtel név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Törtel név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Törtel névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Törtel név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Törtel nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Törtel névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!