Alexander - Az Alexander név jelentése, Alexander névnapjai, Alexander név becézése és más érdekességek:

● Az Alexander név eredete: görög - latin

● Az Alexander név jelentése:

férfiakat vagy férfiaktól megvédő ( A görög Alexandrosz név latin formája )

● Az Alexander név becézése / Alexander becenevei:

Alex, Lexi

● Alexander névnapja:

február 26.március 18.május 3.
● Az Alexander név típusa: A betűs férfi név / fiúnév
● Az Alexander név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Alexander névről? Görgess lejjebb!
Az Alexander az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Alexander névről

● Az Alexander név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Alexander név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + L ( 3 ) + E ( 5 ) + X ( 6 ) + A ( 1 ) + N ( 5 ) + D ( 4 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) = 39 ( 3 + 9 ) = 12 ( 1 + 2 )
Az Alexander névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● Az Alexander név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Alexander név ? Jó helyen jársz!
Az Alexander: 9 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Alexander név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Alexander név magánhangzói: A, E,
Az Alexander név mássalhangzói: D, L, N, R, X,
Az Alexander név szótagszáma: 4 szótagú férfi név / fiúnév

Az Alexander névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Alexander névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 515 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 331 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Alexander névvel kapcsolatban. az Alexander név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Alexander név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Alexander név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Alexander névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Alexander név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Alexander nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Alexander névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!