Adelmár - Az Adelmár név jelentése, Adelmár névnapjai, Adelmár név becézése és más érdekességek:

● Az Adelmár név eredete: germán

● Az Adelmár név jelentése:

nemes nemzetségből való, híres

● Az Adelmár név becézése / Adelmár becenevei:

Adi, Adika, Delmi, Delmike

● Adelmár névnapja:

május 29.július 29.
● Az Adelmár név típusa: A betűs férfi név / fiúnév
● Az Adelmár név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Adelmár névről? Görgess lejjebb!
Az Adelmár az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Adelmár névről

● Az Adelmár név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Adelmár név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + D ( 4 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) + M ( 4 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) = 27 ( 2 + 7 )
Az Adelmár névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● Az Adelmár név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Adelmár név ? Jó helyen jársz!
Az Adelmár: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Adelmár név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Adelmár név magánhangzói: A, Á, E,
Az Adelmár név mássalhangzói: D, L, M, R,
Az Adelmár név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

Az Adelmár névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Adelmár névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 515 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 331 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Adelmár névvel kapcsolatban. az Adelmár név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Adelmár név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Adelmár név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Adelmár névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Adelmár név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Adelmár nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Adelmár névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!