Anika - Az Anika név jelentése, Anika névnapjai, Anika név becézése és más érdekességek:

● Az Anika név eredete: magyar

● Az Anika név jelentése:

kegyelem, könyörület ( Az Anna önállósult becézője )

● Az Anika név becézése / Anika becenevei:

Ani, Anus, Anika, Nika

● Anika névnapja:

július 26.
● Az Anika név típusa: A betűs női név / lány név
● Az Anika név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni az Anika névről? Görgess lejjebb!
Az Anika az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Anika névről

● Az Anika név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Anika név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 18 ( 1 + 8 )
Az Anika névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● Az Anika név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Anika név ? Jó helyen jársz!
Az Anika: 5 betűből álló női név / lány név
Az Anika név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lány név
Az Anika név magánhangzói: A, I,
Az Anika név mássalhangzói: K, N,
Az Anika név szótagszáma: 3 szótagú női név / lány név

Az Anika névhez hasonló női nevek / lány nevek

Az Anika névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 539 db A betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 311 női név / lány név és 180 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Anika névvel kapcsolatban. az Anika név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Anika név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Anika név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Anika névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Anika név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Anika nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Anika névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!