Anita - Az Anita név jelentése, Anita névnapjai, Anita név becézése és más érdekességek:

● Az Anita név eredete: magyar - spanyol

● Az Anita név jelentése:

kegyelem, könyörület ( Az Anna és a Juanita spanyol becézőjéből. )

● Az Anita név becézése / Anita becenevei:

Ani, Anika, Ancsa, Anitácska, Anitus, Nita, Nitus, Nici, Nicike

● Anita névnapja:

július 26.június 2.
● Az Anita név típusa: A betűs női név / lánynév
● Az Anita név előfordulási gyakorisága: Gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Anita névről? Görgess lejjebb!
Az Anita az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Anita névről

● Az Anita név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Anita név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) = 18 ( 1 + 8 )
Az Anita névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● Az Anita név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Anita név ? Jó helyen jársz!
Az Anita: 5 betűből álló női név / lánynév
Az Anita név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Anita név magánhangzói: A, I,
Az Anita név mássalhangzói: N, T,
Az Anita név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Anita névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Anita névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 515 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 331 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Anita névvel kapcsolatban. az Anita név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Anita név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Anita név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Anita névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Anita név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Anita nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Anita névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!