Bíbor - A Bíbor név jelentése, Bíbor névnapjai, Bíbor név becézése és más érdekességek:

● A Bíbor név eredete: magyar

● A Bíbor név jelentése:

finom lenszövet

● A Bíbor név becézése / Bíbor becenevei:

Bíborka, Bibi, Bibike, Borka, Bori, Ibori

● Bíbor névnapja:

április 6.
● A Bíbor név típusa: B betűs női név / lánynév
● A Bíbor név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Bíbor névről? Görgess lejjebb!
A Bíbor az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Bíbor névről

● A Bíbor név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Bíbor név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + Í ( 9 ) + B ( 2 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Bíbor névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Bíbor név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Bíbor név ? Jó helyen jársz!
A Bíbor: 5 betűből álló női név / lánynév
A Bíbor név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Bíbor név magánhangzói: Í, O,
A Bíbor név mássalhangzói: B, R,
A Bíbor név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Bíbor névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Bíbor névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 308 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 129 női név / lány név és 179 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Bíbor névvel kapcsolatban. a Bíbor név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Bíbor név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Bíbor név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Bíbor névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Bíbor név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Bíbor nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Bíbor névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!