Börte - A Börte név jelentése, Börte névnapjai, Börte név becézése és más érdekességek:

● A Börte név eredete: mongol-török

● A Börte név jelentése:

az ég örök kékje

● A Börte név becézése / Börte becenevei:

Börti, Börtus, Börtike

● Börte névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Börte név típusa: B betűs női név / lánynév
● A Börte név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Börte névről? Görgess lejjebb!
A Börte az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Börte névről

● A Börte név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Börte név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + Ö ( 2 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) + E ( 5 ) = 20 ( 2 + 0 )
A Börte névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Börte név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Börte név ? Jó helyen jársz!
A Börte: 5 betűből álló női név / lánynév
A Börte név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
A Börte név magánhangzói: E, Ö,
A Börte név mássalhangzói: B, R, T,
A Börte név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Börte névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Börte névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 308 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 129 női név / lány név és 179 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Börte névvel kapcsolatban. a Börte név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Börte név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Börte név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Börte névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Börte név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Börte nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Börte névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!