Elizabet - Az Elizabet név jelentése, Elizabet névnapjai, Elizabet név becézése és más érdekességek:

● Az Elizabet név eredete: héber ( bibliai )

● Az Elizabet név jelentése:

Isten az én esküm, Isten megesküdött, Isten a teljesség, a tökéletesség ( Az Erzsébet angol Elizabeth változatából származik )

● Az Elizabet név becézése / Elizabet becenevei:

Eliza, Liza, Lizi, Lizus, Lizka, Betti, Bettus

● Elizabet névnapja:

február 19.
● Az Elizabet név típusa: E betűs női név / lánynév
● Az Elizabet név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Elizabet névről? Görgess lejjebb!
Az Elizabet az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Elizabet névről

● Az Elizabet név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Elizabet név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + L ( 3 ) + I ( 9 ) + Z ( 8 ) + A ( 1 ) + B ( 2 ) + E ( 5 ) + T ( 2 ) = 35 ( 3 + 5 )
Az Elizabet névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● Az Elizabet név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Elizabet név ? Jó helyen jársz!
Az Elizabet: 8 betűből álló női név / lánynév
Az Elizabet név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Elizabet név magánhangzói: A, E, I,
Az Elizabet név mássalhangzói: B, L, T, Z,
Az Elizabet név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

Az Elizabet névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Elizabet névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 237 db E betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 149 női név / lány név és 88 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Elizabet névvel kapcsolatban. az Elizabet név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Elizabet név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Elizabet név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Elizabet névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Elizabet név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Elizabet nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Elizabet névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!