Elektra - Az Elektra név jelentése, Elektra névnapjai, Elektra név becézése és más érdekességek:

● Az Elektra név eredete: görög

● Az Elektra név jelentése:

sugárzó, borostyánkő

● Az Elektra név becézése / Elektra becenevei:

Eli, Lektra, Lektrusz

● Elektra névnapja:

március 15.május 26.
● Az Elektra név típusa: E betűs női név / lány név
● Az Elektra név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni az Elektra névről? Görgess lejjebb!
Az Elektra az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Elektra névről

● Az Elektra név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Elektra név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + L ( 3 ) + E ( 5 ) + K ( 2 ) + T ( 2 ) + R ( 9 ) + A ( 1 ) = 27 ( 2 + 7 )
Az Elektra névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● Az Elektra név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Elektra név ? Jó helyen jársz!
Az Elektra: 7 betűből álló női név / lány név
Az Elektra név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lány név
Az Elektra név magánhangzói: A, E,
Az Elektra név mássalhangzói: K, L, R, T,
Az Elektra név szótagszáma: 3 szótagú női név / lány név

Az Elektra névhez hasonló női nevek / lány nevek

Az Elektra névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 233 db E betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 138 női név / lány név és 83 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Elektra névvel kapcsolatban. az Elektra név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Elektra név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Elektra név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Elektra névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Elektra név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Elektra nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Elektra névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!