Erzsébet - Az Erzsébet név jelentése, Erzsébet névnapjai, Erzsébet név becézése és más érdekességek:

● Az Erzsébet név eredete: héber ( bibliai )

● Az Erzsébet név jelentése:

Isten az én esküm, Isten megesküdött, Isten a teljesség, a tökéletesség

● Az Erzsébet név becézése / Erzsébet becenevei:

Erzsi, Erzsike, Erzsó, Bözsi, Bözske, Pötyi, Örzsi, Böbike, Csöre

● Erzsébet névnapja:

november 19.
● Az Erzsébet név típusa: E betűs női név / lánynév
● Az Erzsébet név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Erzsébet névről? Görgess lejjebb!
Az Erzsébet az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Erzsébet névről

● Az Erzsébet név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Erzsébet név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + R ( 9 ) + Z ( 8 ) + S ( 1 ) + É ( 5 ) + B ( 2 ) + E ( 5 ) + T ( 2 ) = 37 ( 3 + 7 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Erzsébet névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Erzsébet név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Erzsébet név ? Jó helyen jársz!
Az Erzsébet: 8 betűből álló női név / lánynév
Az Erzsébet név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
Az Erzsébet név magánhangzói: E, É,
Az Erzsébet név mássalhangzói: ZS, B, R, T,
Az Erzsébet név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Erzsébet névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Erzsébet névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 234 db E betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 147 női név / lány név és 87 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Erzsébet névvel kapcsolatban. az Erzsébet név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Erzsébet név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Erzsébet név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Erzsébet névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Erzsébet név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Erzsébet nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Erzsébet névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!