Federika - A Federika név jelentése, Federika névnapjai, Federika név becézése és más érdekességek:

● A Federika név eredete: olasz - latin

● A Federika név jelentése:

béke, védelem, uralkodó ( A Friderika olasz eredetű alakváltozata )

● A Federika név becézése / Federika becenevei:

Rika, Rikus, Rikcsi, Eri, Erika, Deri, Derika, Fedus

● Federika névnapja:

május 6.szeptember 20.október 19.
● A Federika név típusa: F betűs női név / lánynév
● A Federika név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Federika névről? Görgess lejjebb!
A Federika az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Federika névről

● A Federika név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Federika név számmisztikai elemzése:
F ( 6 ) + E ( 5 ) + D ( 4 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 41 ( 4 + 1 )
A Federika névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Federika név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Federika név ? Jó helyen jársz!
A Federika: 8 betűből álló női név / lánynév
A Federika név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Federika név magánhangzói: A, E, I,
A Federika név mássalhangzói: D, F, K, R,
A Federika név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

A Federika névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Federika névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 127 db F betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 77 női név / lány név és 50 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
F betűs női nevek / lánynevek listája F betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Federika névvel kapcsolatban. a Federika név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Federika név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Federika név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Federika névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Federika név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Federika nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Federika névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!