Friderika - A Friderika név jelentése, Friderika névnapjai, Friderika név becézése és más érdekességek:

● A Friderika név eredete: germán

● A Friderika név jelentése:

béke, védelem, uralkodó ( A német Friedrich férfinév latinosított alakjának női párja )

● A Friderika név becézése / Friderika becenevei:

Fridi, Fridike, Fridusz, Erike, Era, Erus, Dercsi

● Friderika névnapja:

május 6.szeptember 20.október 19.
● A Friderika név típusa: F betűs női név / lánynév
● A Friderika név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Friderika névről? Görgess lejjebb!
A Friderika az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Friderika névről

● A Friderika név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Friderika név számmisztikai elemzése:
F ( 6 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + D ( 4 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 54 ( 5 + 4 )
A Friderika névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Friderika név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Friderika név ? Jó helyen jársz!
A Friderika: 9 betűből álló női név / lánynév
A Friderika név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Friderika név magánhangzói: A, E, I,
A Friderika név mássalhangzói: D, F, K, R,
A Friderika név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

A Friderika névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Friderika névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 127 db F betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 77 női név / lány név és 50 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
F betűs női nevek / lánynevek listája F betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Friderika névvel kapcsolatban. a Friderika név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Friderika név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Friderika név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Friderika névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Friderika név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Friderika nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Friderika névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!