Iliász - Az Iliász név jelentése, Iliász névnapjai, Iliász név becézése és más érdekességek:

● Az Iliász név eredete: görög

● Az Iliász név jelentése:

Ilion ( Trója ) városából való ( férfi )

● Az Iliász név becézése / Iliász becenevei:

Liász, Liászka, Liusz, Ili, Il

● Iliász névnapja:

november 21.
● Az Iliász név típusa: I betűs férfi név / fiúnév
● Az Iliász név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Iliász névről? Görgess lejjebb!
Az Iliász az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Iliász névről

● Az Iliász név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Iliász név számmisztikai elemzése:
I ( 9 ) + L ( 3 ) + I ( 9 ) + Á ( 1 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 31 ( 3 + 1 )
Az Iliász névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● Az Iliász név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Iliász név ? Jó helyen jársz!
Az Iliász: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Iliász név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Iliász név magánhangzói: Á, I,
Az Iliász név mássalhangzói: SZ, L,
Az Iliász név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

Az Iliász névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Iliász névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 119 db I betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 39 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
I betűs női nevek / lánynevek listája I betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Iliász névvel kapcsolatban. az Iliász név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Iliász név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Iliász név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Iliász névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Iliász név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Iliász nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Iliász névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!