Korina - A Korina név jelentése, Korina névnapjai, Korina név becézése és más érdekességek:

● A Korina név eredete: görög

● A Korina név jelentése:

leány ( A Korinna alakváltozata )

● A Korina név becézése / Korina becenevei:

Kori, Rina, Rinus, Rinci

● Korina névnapja:

október 22.
● A Korina név típusa: K betűs női név / lánynév
● A Korina név előfordulási gyakorisága: Ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Korina névről? Görgess lejjebb!
A Korina az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Korina névről

● A Korina név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Korina név számmisztikai elemzése:
K ( 2 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Korina névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Korina név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Korina név ? Jó helyen jársz!
A Korina: 6 betűből álló női név / lánynév
A Korina név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Korina név magánhangzói: A, I, O,
A Korina név mássalhangzói: K, N, R,
A Korina név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Korina névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Korina névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 281 db K betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 135 női név / lány név és 146 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
K betűs női nevek / lánynevek listája K betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Korina névvel kapcsolatban. a Korina név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Korina név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Korina név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Korina névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Korina név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Korina nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Korina névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!