Kornélia - A Kornélia név jelentése, Kornélia névnapjai, Kornélia név becézése és más érdekességek:

● A Kornélia név eredete: latin

● A Kornélia név jelentése:

somfa, szarv ( A Kornél férfinév női párja )

● A Kornélia név becézése / Kornélia becenevei:

Lia, Lius, Néli, Nélia, Nelli, Korni, Kornus

● Kornélia névnapja:

március 3.március 31.szeptember 16.
● A Kornélia név típusa: K betűs női név / lánynév
● A Kornélia név előfordulási gyakorisága: Ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Kornélia névről? Görgess lejjebb!
A Kornélia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Kornélia névről

● A Kornélia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Kornélia név számmisztikai elemzése:
K ( 2 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + N ( 5 ) + É ( 5 ) + L ( 3 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 40 ( 4 + 0 )
A Kornélia névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Kornélia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Kornélia név ? Jó helyen jársz!
A Kornélia: 8 betűből álló női név / lánynév
A Kornélia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Kornélia név magánhangzói: A, É, I, O,
A Kornélia név mássalhangzói: K, L, N, R,
A Kornélia név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

A Kornélia névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Kornélia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 281 db K betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 135 női név / lány név és 146 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
K betűs női nevek / lánynevek listája K betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Kornélia névvel kapcsolatban. a Kornélia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Kornélia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Kornélia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Kornélia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Kornélia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Kornélia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Kornélia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!