Vénusz - A Vénusz név jelentése, Vénusz névnapjai, Vénusz név becézése és más érdekességek:

● A Vénusz név eredete: latin

● A Vénusz név jelentése:

vágy, báj, gyönyör

● A Vénusz név becézése / Vénusz becenevei:

Véni, Vénuszka, Vénci, Vénca, Nuszi, Nunu, Nuszka

● Vénusz névnapja:

június 2.augusztus 7.
● A Vénusz név típusa: V betűs női név / lánynév
● A Vénusz név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Vénusz névről? Görgess lejjebb!
A Vénusz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Vénusz névről

● A Vénusz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Vénusz név számmisztikai elemzése:
V ( 4 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 26 ( 2 + 6 )
A Vénusz névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Vénusz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Vénusz név ? Jó helyen jársz!
A Vénusz: 6 betűből álló női név / lánynév
A Vénusz név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Vénusz név magánhangzói: É, U,
A Vénusz név mássalhangzói: SZ, N, V,
A Vénusz név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Vénusz névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Vénusz névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 146 db V betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 82 női név / lány név és 64 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
V betűs női nevek / lánynevek listája V betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Vénusz névvel kapcsolatban. a Vénusz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Vénusz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Vénusz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Vénusz névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Vénusz név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Vénusz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Vénusz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!