Dormánka - A Dormánka név jelentése, Dormánka névnapjai, Dormánka név becézése és más érdekességek:

● A Dormánka név eredete: török - magyar

● A Dormánka név jelentése:

( meg ) áll ( A Dormán férfinév női párja )

● A Dormánka név becézése / Dormánka becenevei:

Dormi, Dormus, Dormika, Ormi, Ormika, Mánka, Mánki

● Dormánka névnapja:

január 22.november 30.
● A Dormánka név típusa: D betűs női név / lánynév
● A Dormánka név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dormánka névről? Görgess lejjebb!
A Dormánka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dormánka névről

● A Dormánka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dormánka név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + M ( 4 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Dormánka névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Dormánka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dormánka név ? Jó helyen jársz!
A Dormánka: 8 betűből álló női név / lánynév
A Dormánka név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Dormánka név magánhangzói: A, Á, O,
A Dormánka név mássalhangzói: D, K, M, N, R,
A Dormánka név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Dormánka névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Dormánka névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dormánka névvel kapcsolatban. a Dormánka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dormánka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dormánka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dormánka névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dormánka név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dormánka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dormánka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!