Gerti - A Gerti név jelentése, Gerti névnapjai, Gerti név becézése és más érdekességek:

● A Gerti név eredete: germán

● A Gerti név jelentése:

erős dárda, varázslónő, bizalmas, kedves ( A Gertrúd önállósult becézője )

● A Gerti név becézése / Gerti becenevei:

Gerti, Gertike, Gertus, Gertuska, Gertuci

● Gerti névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Gerti név típusa: G betűs női név / lánynév
● A Gerti név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Gerti névről? Görgess lejjebb!
A Gerti az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Gerti névről

● A Gerti név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Gerti név számmisztikai elemzése:
G ( 7 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) + I ( 9 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Gerti névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Gerti név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Gerti név ? Jó helyen jársz!
A Gerti: 5 betűből álló női név / lánynév
A Gerti név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
A Gerti név magánhangzói: E, I,
A Gerti név mássalhangzói: G, R, T,
A Gerti név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Gerti névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Gerti névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 123 db G betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 55 női név / lány név és 68 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
G betűs női nevek / lánynevek listája G betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Gerti névvel kapcsolatban. a Gerti név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Gerti név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Gerti név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Gerti névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Gerti név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Gerti nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Gerti névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!