Timona - A Timona név jelentése, Timona névnapjai, Timona név becézése és más érdekességek:

● A Timona név eredete: görög

● A Timona név jelentése:

istentisztelő, tisztelt, megbecsült ( A Timon férfinév női párja )

● A Timona név becézése / Timona becenevei:

Mona, Monka, Monci, Monácska, Timó, Timus, Timke, Timi

● Timona névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Timona név típusa: T betűs női név / lánynév
● A Timona név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Timona névről? Görgess lejjebb!
A Timona az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Timona névről

● A Timona név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Timona név számmisztikai elemzése:
T ( 2 ) + I ( 9 ) + M ( 4 ) + O ( 6 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Timona névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Timona név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Timona név ? Jó helyen jársz!
A Timona: 6 betűből álló női név / lánynév
A Timona név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Timona név magánhangzói: A, I, O,
A Timona név mássalhangzói: M, N, T,
A Timona név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Timona névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Timona névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 179 db T betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 91 női név / lány név és 88 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
T betűs női nevek / lánynevek listája T betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Timona névvel kapcsolatban. a Timona név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Timona név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Timona név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Timona névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Timona név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Timona nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Timona névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!