Janka - A Janka név jelentése, Janka névnapjai, Janka név becézése és más érdekességek:

● A Janka név eredete: héber ( bibliai )

● A Janka név jelentése:

Jahve megkegyelmezett ( A János rövidített, becézett formája )

● A Janka név becézése / Janka becenevei:

Jankácska, Janci, Anka, Anci, Ankácska

● Janka névnapja:

február 4.május 30.
● A Janka név típusa: J betűs női név / lánynév
● A Janka név előfordulási gyakorisága: Gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Janka névről? Görgess lejjebb!
A Janka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Janka névről

● A Janka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Janka név számmisztikai elemzése:
J ( 1 ) + A ( 1 ) + N ( 5 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Janka névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Janka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Janka név ? Jó helyen jársz!
A Janka: 5 betűből álló női név / lánynév
A Janka név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Janka név magánhangzói: A,
A Janka név mássalhangzói: J, K, N,
A Janka név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Janka névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Janka névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 142 db J betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 62 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
J betűs női nevek / lánynevek listája J betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Janka névvel kapcsolatban. a Janka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Janka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Janka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Janka névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Janka név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Janka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Janka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!