Orsolya - Az Orsolya név jelentése, Orsolya névnapjai, Orsolya név becézése és más érdekességek:

● Az Orsolya név eredete: latin

● Az Orsolya név jelentése:

kis medve

● Az Orsolya név becézése / Orsolya becenevei:

Orsi, Orsó, Orsika, Orsu, Orska, Solya

● Orsolya névnapja:

október 21.
● Az Orsolya név típusa: O betűs női név / lánynév
● Az Orsolya név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Orsolya névről? Görgess lejjebb!
Az Orsolya az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Orsolya névről

● Az Orsolya név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Orsolya név számmisztikai elemzése:
O ( 6 ) + R ( 9 ) + S ( 1 ) + O ( 6 ) + L ( 3 ) + Y ( 7 ) + A ( 1 ) = 33 ( 3 + 3 )
Az Orsolya névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● Az Orsolya név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Orsolya név ? Jó helyen jársz!
Az Orsolya: 7 betűből álló női név / lánynév
Az Orsolya név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
Az Orsolya név magánhangzói: A, O,
Az Orsolya név mássalhangzói: LY, R, S,
Az Orsolya név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Orsolya névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Orsolya névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 82 db O betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 33 női név / lány név és 49 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
O betűs női nevek / lánynevek listája O betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Orsolya névvel kapcsolatban. az Orsolya név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Orsolya név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Orsolya név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Orsolya névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Orsolya név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Orsolya nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Orsolya névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!