Tétény - A Tétény név jelentése, Tétény névnapjai, Tétény név becézése és más érdekességek:

● A Tétény név eredete: török - magyar

● A Tétény név jelentése:

fejedelem, herceg

● A Tétény név becézése / Tétény becenevei:

Tétényke, Tényi, Tényu, Tényka, Éti, Étény, Étuka

● Tétény névnapja:

május 1.november 5.
● A Tétény név típusa: T betűs férfi név / fiúnév
● A Tétény név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Tétény névről? Görgess lejjebb!
A Tétény az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Tétény névről

● A Tétény név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Tétény név számmisztikai elemzése:
T ( 2 ) + É ( 5 ) + T ( 2 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) + Y ( 7 ) = 26 ( 2 + 6 )
A Tétény névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Tétény név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Tétény név ? Jó helyen jársz!
A Tétény: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Tétény név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Tétény név magánhangzói: É,
A Tétény név mássalhangzói: NY, T,
A Tétény név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Tétény névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Tétény névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 182 db T betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 93 női név / lány név és 89 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
T betűs női nevek / lánynevek listája T betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Tétény névvel kapcsolatban. a Tétény név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Tétény név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Tétény név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Tétény névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Tétény név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Tétény nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Tétény névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!