Józsa - A Józsa név jelentése, Józsa névnapjai, Józsa név becézése és más érdekességek:

● A Józsa név eredete: héber ( bibliai )

● A Józsa név jelentése:

Jahve gyarapít, Jahve megkegyelmez( A János és a József önállósult becézője )

● A Józsa név becézése / Józsa becenevei:

Józsi, Józska, Józsu, Józsuka, Ózsi, Ózsika, Ózsicu

● Józsa névnapja:

március 19.szeptember 1.február 14.
● A Józsa név típusa: J betűs női név / lánynév
● A Józsa név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Józsa névről? Görgess lejjebb!
A Józsa az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Józsa névről

● A Józsa név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Józsa név számmisztikai elemzése:
J ( 1 ) + Ó ( 6 ) + Z ( 8 ) + S ( 1 ) + A ( 1 ) = 17 ( 1 + 7 )
A Józsa névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Józsa név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Józsa név ? Jó helyen jársz!
A Józsa: 5 betűből álló női név / lánynév
A Józsa név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Józsa név magánhangzói: A, Ó,
A Józsa név mássalhangzói: ZS, J,
A Józsa név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Józsa névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Józsa névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 143 db J betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
J betűs női nevek / lánynevek listája J betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Józsa névvel kapcsolatban. a Józsa név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Józsa név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Józsa név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Józsa névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Józsa név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Józsa nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Józsa névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!