Donald - A Donald név jelentése, Donald névnapjai, Donald név becézése és más érdekességek:

● A Donald név eredete: kelta - gall

● A Donald név jelentése:

hatalmas világ, bátor, férfias.

● A Donald név becézése / Donald becenevei:

Doni, Donika, Dodi, Naldi, Dodó

● Donald névnapja:

február 9.július 7.
● A Donald név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Donald név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Donald névről? Görgess lejjebb!
A Donald az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Donald névről

● A Donald név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Donald név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + O ( 6 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) + L ( 3 ) + D ( 4 ) = 23 ( 2 + 3 )
A Donald névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Donald név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Donald név ? Jó helyen jársz!
A Donald: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Donald név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Donald név magánhangzói: A, O,
A Donald név mássalhangzói: D, L, N,
A Donald név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Donald névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Donald névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 217 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 120 női név / lány név és 97 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Donald névvel kapcsolatban. a Donald név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Donald név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Donald név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Donald névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Donald név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Donald nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Donald névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!