Dormánd - A Dormánd név jelentése, Dormánd névnapjai, Dormánd név becézése és más érdekességek:

● A Dormánd név eredete: török - magyar

● A Dormánd név jelentése:

( meg ) áll ( A Dormán kicsinyítőképzős alakváltozata )

● A Dormánd név becézése / Dormánd becenevei:

Dormi, Dormus, Dormika, Ormi, Ormika, Mándi, Mánda

● Dormánd névnapja:

január 22.november 30.
● A Dormánd név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dormánd név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dormánd névről? Görgess lejjebb!
A Dormánd az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dormánd névről

● A Dormánd név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dormánd név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + M ( 4 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + D ( 4 ) = 33 ( 3 + 3 )
A Dormánd névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Dormánd név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dormánd név ? Jó helyen jársz!
A Dormánd: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dormánd név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Dormánd név magánhangzói: Á, O,
A Dormánd név mássalhangzói: D, M, N, R,
A Dormánd név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Dormánd névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dormánd névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 216 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 119 női név / lány név és 97 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dormánd névvel kapcsolatban. a Dormánd név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dormánd név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dormánd név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dormánd névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dormánd név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dormánd nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dormánd névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!