Apollónia - Az Apollónia név jelentése, Apollónia névnapjai, Apollónia név becézése és más érdekességek:

● Az Apollónia név eredete: görög - latin

● Az Apollónia név jelentése:

Apollónak szentelt. ( Az Apollonius férfinév női párja )

● Az Apollónia név becézése / Apollónia becenevei:

Apol, Apolka, Poli, Polika, Nia, Nius

● Apollónia névnapja:

január 28.február 9.március 8.július 7.
● Az Apollónia név típusa: A betűs női név / lánynév
● Az Apollónia név előfordulási gyakorisága: Ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Apollónia névről? Görgess lejjebb!
Az Apollónia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Apollónia névről

● Az Apollónia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Apollónia név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + P ( 7 ) + O ( 6 ) + L ( 3 ) + L ( 3 ) + Ó ( 6 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 41 ( 4 + 1 )
Az Apollónia névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● Az Apollónia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Apollónia név ? Jó helyen jársz!
Az Apollónia: 9 betűből álló női név / lánynév
Az Apollónia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Apollónia név magánhangzói: A, I, O, Ó,
Az Apollónia név mássalhangzói: L, N, P,
Az Apollónia név szótagszáma: 5 szótagú női név / lánynév

Az Apollónia névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Apollónia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 509 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 325 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Apollónia névvel kapcsolatban. az Apollónia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Apollónia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Apollónia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Apollónia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Apollónia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Apollónia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Apollónia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!