Frederik - A Frederik név jelentése, Frederik névnapjai, Frederik név becézése és más érdekességek:

● A Frederik név eredete: germán

● A Frederik név jelentése:

békés uralkodó, hatalom

● A Frederik név becézése / Frederik becenevei:

Fred, Fredi, Fredusz, Derik, Derkó

● Frederik névnapja:

március 3.július 18.
● A Frederik név típusa: F betűs férfi név / fiúnév
● A Frederik név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Frederik névről? Görgess lejjebb!
A Frederik az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Frederik névről

● A Frederik név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Frederik név számmisztikai elemzése:
F ( 6 ) + R ( 9 ) + E ( 5 ) + D ( 4 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) = 49 ( 4 + 9 ) = 13 ( 1 + 3 )
A Frederik névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Frederik név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Frederik név ? Jó helyen jársz!
A Frederik: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Frederik név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Frederik név magánhangzói: E, I,
A Frederik név mássalhangzói: D, F, K, R,
A Frederik név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Frederik névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Frederik névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 123 db F betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 74 női név / lány név és 49 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
F betűs női nevek / lánynevek listája F betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Frederik névvel kapcsolatban. a Frederik név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Frederik név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Frederik név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Frederik névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Frederik név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Frederik nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Frederik névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!