Gábriel - A Gábriel név jelentése, Gábriel névnapjai, Gábriel név becézése és más érdekességek:

● A Gábriel név eredete: héber

● A Gábriel név jelentése:

Isten embere, Isten bajnoka

● A Gábriel név becézése / Gábriel becenevei:

Gábi, Gábika, Gábus, Gábcsi, Gabi, Gabika, Gabus, Gabó

● Gábriel névnapja:

február 27.március 24.szeptember 29.
● A Gábriel név típusa: G betűs férfi név / fiúnév
● A Gábriel név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Gábriel névről? Görgess lejjebb!
A Gábriel az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Gábriel névről

● A Gábriel név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Gábriel név számmisztikai elemzése:
G ( 7 ) + Á ( 1 ) + B ( 2 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) = 36 ( 3 + 6 )
A Gábriel névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Gábriel név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Gábriel név ? Jó helyen jársz!
A Gábriel: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Gábriel név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Gábriel név magánhangzói: Á, E, I,
A Gábriel név mássalhangzói: B, G, L, R,
A Gábriel név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Gábriel névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Gábriel névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 126 db G betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 56 női név / lány név és 70 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
G betűs női nevek / lánynevek listája G betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Gábriel névvel kapcsolatban. a Gábriel név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Gábriel név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Gábriel név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Gábriel névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Gábriel név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Gábriel nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Gábriel névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!