Gábor - A Gábor név jelentése, Gábor névnapjai, Gábor név becézése és más érdekességek:

● A Gábor név eredete: héber

● A Gábor név jelentése:

Isten embere, Isten bajnoka

● A Gábor név becézése / Gábor becenevei:

Gabesz, Gabó, Gabi, Gabus, Gábi, Gábó, Ábi, Gabcsi, Gábris

● Gábor névnapja:

február 27.március 24.szeptember 29.
● A Gábor név típusa: G betűs férfi név / fiúnév
● A Gábor név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Gábor névről? Görgess lejjebb!
A Gábor az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Gábor névről

● A Gábor név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Gábor név számmisztikai elemzése:
G ( 7 ) + Á ( 1 ) + B ( 2 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) = 25 ( 2 + 5 )
A Gábor névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Gábor név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Gábor név ? Jó helyen jársz!
A Gábor: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Gábor név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Gábor név magánhangzói: Á, O,
A Gábor név mássalhangzói: B, G, R,
A Gábor név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Gábor névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Gábor névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 127 db G betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 57 női név / lány név és 70 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
G betűs női nevek / lánynevek listája G betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Gábor névvel kapcsolatban. a Gábor név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Gábor név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Gábor név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Gábor névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Gábor név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Gábor nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Gábor névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!