Gergely - A Gergely név jelentése, Gergely névnapjai, Gergely név becézése és más érdekességek:

● A Gergely név eredete: görög

● A Gergely név jelentése:

éberen őrködő

● A Gergely név becézése / Gergely becenevei:

Gera, Gerő, Geri, Gergelyke, Gerike, Gergőke, Gergőcske, Gergi, Gerus, Gegőce

● Gergely névnapja:

január 2.február 13.március 9.március 12.március 21.május 9.május 25.szeptember 3.november 17.
● A Gergely név típusa: G betűs férfi név / fiúnév
● A Gergely név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Gergely névről? Görgess lejjebb!
A Gergely az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Gergely névről

● A Gergely név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Gergely név számmisztikai elemzése:
G ( 7 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + G ( 7 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) + Y ( 7 ) = 43 ( 4 + 3 )
A Gergely névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Gergely név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Gergely név ? Jó helyen jársz!
A Gergely: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Gergely név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Gergely név magánhangzói: E,
A Gergely név mássalhangzói: LY, G, R,
A Gergely név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Gergely névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Gergely névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 127 db G betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 57 női név / lány név és 70 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
G betűs női nevek / lánynevek listája G betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Gergely névvel kapcsolatban. a Gergely név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Gergely név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Gergely név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Gergely névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Gergely név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Gergely nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Gergely névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!