Gáspár - A Gáspár név jelentése, Gáspár névnapjai, Gáspár név becézése és más érdekességek:

● A Gáspár név eredete: perzsa

● A Gáspár név jelentése:

kincset megőrző, kincstárnok

● A Gáspár név becézése / Gáspár becenevei:

Gáspi, Gáspárka, Gazsi, Gazsika, Zsiga

● Gáspár névnapja:

január 5.január 6.augusztus 27.december 28.december 29.
● A Gáspár név típusa: G betűs férfi név / fiúnév
● A Gáspár név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Gáspár névről? Görgess lejjebb!
A Gáspár az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Gáspár névről

● A Gáspár név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Gáspár név számmisztikai elemzése:
G ( 7 ) + Á ( 1 ) + S ( 1 ) + P ( 7 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) = 26 ( 2 + 6 )
A Gáspár névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Gáspár név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Gáspár név ? Jó helyen jársz!
A Gáspár: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Gáspár név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Gáspár név magánhangzói: Á,
A Gáspár név mássalhangzói: G, P, R, S,
A Gáspár név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Gáspár névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Gáspár névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 126 db G betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 56 női név / lány név és 70 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
G betűs női nevek / lánynevek listája G betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Gáspár névvel kapcsolatban. a Gáspár név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Gáspár név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Gáspár név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Gáspár névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Gáspár név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Gáspár nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Gáspár névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!